IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не е работа на Фед да потиска инфлацията от страна на предлагането

Ефектът би бил задълбочаване на удара върху стандарта на живот, който шоковете в доставките вече причиниха

21:44 | 23.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
viva
преди 2 години
Защо винаги основната грижа на ФЕД и другите централни банки трябва да е стандарта на живот на задлъжнелите? И защо техния стандарт на живот трябва да се поддържа за сметка на благосъстоянието на размните и финансово дисциплинирани хора? Значи, за да не каталясат прахосниците, да държим лихвите ниски, за да може инфлацията да им амортизира дълговите, а в същото време хората които са заделили пари за черни дни, за образование на децата, да платят масрафа, чревз обезценка на парите, които са си заделяли с години? Няма да свърши добре тази работа. Изведнъж дойде ли усещането за липса на справедливост и най-съвестните може да започнат да търсят варианти да си компенсират "загубите" от несправедливите действия на "държавата" най-общо казано. В един момент , когато и най-съвестните и отговорните започнат да цакат държавата с криене на данъци, търсене на помощи и компенсации, ще стане много зле. Защото винаги в обществото има две категории хора - даващи и вземащи. Вземащите никога няма да се научат да дават, но ако и даващите започнат само да искат и да вземат ще стане страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 2 години
Пак глупости.Имаме пари,но нямаме стоки,от което следва,че трябва да намалим паричното предлага,защото така или иначе проблема със стоките и суровините не му се вижда края .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Не е работа на Фед да потиска инфлацията от страна на предлагането === Пеше, счупи тъппомера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още